Steamclub

Passie voor wetenschappen en techniek aanwakkeren bij leerlingen! Dat is het doel van de Steam Club.

We doen dit o.a. door een aantal enthousiaste leerlingen deel te laten nemen aan wetenschappelijke en technologische wedstrijden wereldwijd! Alle leerlingen kiezen er zelf voor om lid te worden van de "Steam Club", zij dienen dus de nodige passie te hebben om zich hiervoor te engageren. Dit alles onder begeleiding van gemotiveerde wetenschaps- en/of technische leerkrachten met onder andere mijnheer Hungenaert!

Maar er is meer... de leden van de Steam Club en hun begeleiders organiseren ook een aantal leuke workshops voor jongeren van  8 tot 14 jaar.  Alle workshops gaan door op woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en  vinden plaats op de campus Mosa-RT, Weertersteenweg 135A, 3680 Maaseik. Voor meer vragen over deze workshops kan je terecht bij Gunther Moonen - 089 56 30 59- gunthermoonen@mosa-rt.be 

 

Het Steam Club initiatief kadert binnen het project van de STEM-academie, in opdracht van de Vlaamse Overheid.

ACTIVITEITEN


WORKSHOP: Chemie of Magie I Moordonderzoek I Mini Kruisboog

Als een echte wetenschapper ga je de magische effecten van chemie ontdekken in een echt laboratorium. Spectaculaire kleur-veranderingen, massale gasontwikkelingen, explosies ... alles kan! Kortom, een workshop met een wauw-effect dat je nooit zal vergeten!

Iemand vermoord? Wat doen we nu? Wie is de dader? Tijdens deze sessies ga je samen met je onderzoeksteam op zoek naar de moordenaar. Vingerafdrukken, bloedsporen, achtergebleven vezeltjes,... je onderzoekt ze allemaal om de dader te identificeren. We need you!.

Ga terug in de tijd en vecht als een echte boogschutter. Bouw tijdens deze sessie je eigen werkende mini-kruisboog. Je ontdekt hoe je met eenvoudige materialen een krachtige kruisboog bouwt die een doel op meters afstand kan raken.

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van de Steamclub.
Locatie Maaseik: Mosa-RT, Weertersteenweg 135 a, 3680 Maaseik  

Inschrijfformulier


WORKSHOP: Robotica

Ontwerp je eigen bibberinsect race ermee tegen de andere insecten. Een bestaand insect nabouwen of iets helemaal nieuw, groot of net heel klein... het kan allemaal. Daarnaast ga je ook halocode programmeren EN voorwerpen en mensen herkennen met behulp van AI.

Op het einde van de workshop krijg je het robotje mee naar huis en kan je thuis nog wat verder knutselen of nieuwe insecten maken om iemand mee te verschrikken of verder te racen...

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van de Steamclub.
Locatie Maaseik: Mosa-RT, Weertersteenweg 135 a, 3680 Maaseik 

InschrijfformulierSponsors Steamclub