Home » Opleidingen » Jongeren » Steamclub

Steamclub

Passie voor wetenschappen en techniek aanwakkeren bij leerlingen! Dat is het doel van de Steam Club.

We doen dit o.a. door een aantal enthousiaste leerlingen deel te laten nemen aan wetenschappelijke en technologische wedstrijden wereldwijd! Alle leerlingen kiezen er zelf voor om lid te worden van de "Steam Club", zij dienen dus de nodige passie te hebben om zich hiervoor te engageren. Dit alles onder begeleiding van gemotiveerde wetenschaps- en/of technische leerkrachten met onder andere mijnheer Hungenaert!

Maar er is meer... de leden van de Steam Club en hun begeleiders organiseren ook een aantal leuke workshops voor jongeren van  8 tot 14 jaar.  Alle workshops gaan door op woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en  vinden plaats op de campus Mosa-RT, Weertersteenweg 135A, 3680 Maaseik. Voor meer vragen over deze workshops kan je terecht bij Gunther Moonen - 089 56 30 59- gunthermoonen@mosa-rt.be 

 

Het Steam Club initiatief kadert binnen het project van de STEM-academie, in opdracht van de Vlaamse Overheid.

Coming soon...

ACTIVITEITEN


WORKSHOP: Arduino I Led Matrix

Maak zelf een alarmsysteem voor je kamer of zorg dat je vis automatisch eten krijgt. Deze zaken, en nog veel meer, kan je doen door te leren programmeren. Tijdens deze workshop leer je de basis van het programmeren om zo eenvoudige projecten (een alarmsysteem, een verkeerslicht, een lamp,...) te maken. Wil je na deze workshop meer weten? Dan kan je ook nog de vervolg workshop volgen.

Een LED-wall, je ziet ze tegenwoordig overal maar zou je er ook eens eentje op je kamer willen hebben die je zelf kan programmeren en die je volledig zelf hebt gebouwd? Je leert tijdens deze workshop werken met diverse materialen en toestellen zoals een lasercutter, 3D-printer,… Daarna ga je aan de slag om alles te programmeren om je eigen boodschap/figuur te projecteren op je muur. Na deze workshop ga je naar huis met je eigen LED-wall! 

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van de Steamclub. 

Inschrijfformulier


WORKSHOP: Drones

Ben jij een echte mini-droneracer of wil je het leren? Wil jij je skills testen tegen andere mini-droneracers? Bouw in deze workshop je eigen obstakels en neem het op tegen de andere deelnemers voor de titel van beste drone-racer van de Steamclub.

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van de Steamclub. 

Inschrijfformulier


WORKSHOP: Gamen I Escapen

Ben je het beu dat je gamecontroller niet werkt zoals je wil? Of heb je altijd al eens zelf een gamecontroller willen maken? Tijdens deze workshop ontwerp en maak je zelf een gamecontroller. Natuurlijk testen we het resultaat ook uit. Begin alvast maar te bedenken of je een controllerwil maken die werkt met frieten en mayonaise… Alles kan!

Professor Alexander is helemaal gek geworden! Een aantal "Steamers" hebben bewijs verzameld maar konden het niet meenemen uit zijn kantoor... Help jij ons om het bewijs te verzamelen? Ga op zoek naar het bewijsmateriaal door puzzels op te lossen, dozen te openen en geheime ruimtes te ontdekken. Je leert ook zelf je eigen geheime box maken om zo je eigen escaperoom te ontwerpen.

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van de Steamclub. 

Inschrijfformulier


WORKSHOP: Uitvinders

Een workshop rond duurzaamheid! Heb je er altijd van gedroomd om een echte professor te worden? Onderzoeken uit te voeren en wie weet de wereld te verbeteren? In deze workshop leer je te brainstormen (bedenken), te bepalen wat je nodig hebt om het te maken en uiteindelijk aan de slag te gaan om het ook effectief te maken. Samen maken we de wereld een klein beetje beter!

Alle sessies gaan door op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur onder begeleiding van de Steamclub. 

Inschrijvingsformulier