Nieuws

VEX-robotics competition

Competition brings STEM Skills to Life... Van nature uit zijn leerlingen allemaal techneuten en professoren. Zij houden ervan om oplossingen te zoeken, te experimenteren en om zich met elkaar te meten. De VEX competitie speelt hierop in en stimuleert jongeren om bij te leren in een toffe setting. Jaarlijks organiseren zij een Wereldkampioenschap waarvoor onze SteamClub zich dit jaar geplaatst heeft!  

Lees meer »

MOSA-RaceTeam

Greenpower Benelux inspireert jonge mensen om hun potentieel te ontdekken en enthousiasme op te wekken in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (ook wel STEM domeinen genoemd). Zij doen dit met de Greenpower Challenge, een wedstrijd waarbij leerlingen een elektrische auto ontwerpen, bouwen en racen. 

Lees meer »

Jobmarkt 2023

De nood aan goede werknemers is in 2023 groter dan ooit. Dit toont zich onder meer in de aanloop naar onze jaarlijkse jobmarkt. Jaar na jaar stellen we vast dat onze jobmarkt vroeger uitverkocht is. Voor de editie van 2023 was dat niet anders.

Lees meer »

Demodag in het teken van hout

Een dag die volledig in het teken van houtbewerking en -verwerking staat, met toonaangevende fabrikanten, enthousiaste leerlingen, een trots schoolteam als drijvende kracht en bedrijven uit het werkveld. Zo kan je de demodag Hout omschrijven. 

Lees meer »

Schrijnwerk Awards 2022

Als interieurproject voor basisschool De Boomgaard te Maaseik werd een bestaand klaslokaal omgevormd tot een multifunctionele ruimte. Mosa-RT stond niet alleen in voor het ontwerp maar ook waren het de leerlingen die instonden voor het opmeten, plaatsen en afwerken van de ruimte. Hierbij moesten ze rekening houden met de bestaande situatie van de ruimte. Als beloning voor het geleverde behaalde Mosa-RT op 15 december 2022 een verdienstelijke 3de plaats tijdens de Schrijnwerk Awards!

Lees meer »

Kerstverlichting voor stad Maaseik

Op vraag van stad Maaseik hebben de leerlingen van het 5de jaar lassen-constructie en het 6de jaar houtbewerking een project gemaakt. Aangezien stad Maaseik sinds enkele maanden een nieuw logo heeft wordt dit extra in de kijker gezet in combinatie met bijhorende zitbanken. Dit geeft voor de burger een mooi lichtspektakel dat bovendien nog kunst is en, niet onbelangrijk, zorgt voor de nodige zitplaatsen/verpozing in Maaseik. 

Lees meer »

Leerondernemingen

Jaarlijkse richten de leerlingen van een aantal studierichtingen een leeronderneming op. Het doel is om optimaal kennis te maken met het bedrijfsleven waarbij de leerlingen zelf instaan voor de werking en uitbouw van de firma. Omdat het niet voor alle studierichtingen mogelijk is om een effectieve firma op te richten houden zij het bij een virtuele firma. Feit is dat het voor alle leerlingen een leerrijke ervaring is!

Lees meer »

Demo's @ Mosa-RT

Om de laatste nieuwigheden in de techniek te verspreiden aan onze leerlingen en aan geïnteresseerden uit het bedrijfsleven organiseren we frequent demodagen in samenwerking met onze partners uit het bedrijfsleven. Op 20 oktober vonden er binnen het kader van verspaningstechnieken demo’s plaats met als thema “Optimale freesstrategieën”. Deze demonstraties werden gegeven in samenwerking met de bedrijven DMG, BMO, Schunk, SECO en Siemens.

Lees meer »

Tweede netwerkontbijt Duaal leren

Vanuit Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT zet men al jaren in op het creëren van sterke samenwerkingsverbanden met het werkveld. Op donderdag 16 juni 2022 werden meer dan 70 deelnemers verwelkomt op het derde netwerkontbijt Duaal Leren regio Maasland door Evelyn Cloosen, directeur Innovatie en Competentie bij Mosa-RT. De focus van het netwerkontbijt lag op het belang van de afstemming tussen onderwijs en werkveld om van Duaal Leren een succes te maken. Intensieve samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs is nodig om tegemoet te komen aan de noden van de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Lees meer »

Veel belangstelling voor jobmarkt bij Mosa-RT

Op 26 april 2022 vond de jaarlijkse Jobmarkt van Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT plaats. Deze jobmarkt biedt jongeren uit technische en arbeidsmarktgerichte studierichtingen de kans om contacten te leggen met bedrijven en organisaties uit de ruime regio en op zoek te gaan naar een job of stage.

Lees meer »