Nieuws

Week van de veiligheid

Bij Mosa-RT staat veiligheid voorop. Een veilige omgeving is dan ook cruciaal voor de groei en ontwikkeling van onze leerlingen en leraren. De 'Week van Veiligheid' draait dan ook om bewustwording en preventie. We willen ongelukken voorkomen en veiligheidsmaatregelen benadrukken. De kennis en vaardigheden die tijdens de 'Week van Veiligheid' worden opgedaan  dragen bij aan een veilige schoolomgeving. 

Lees meer »

Overkapping kerkhof Neeroeteren

In de aanloop naar Allerheiligen werd er gestart met het plaatsen van een overkapping op het kerkhof van Neeroeteren. Deze overkapping wordt gemaakt en geplaatst door de leerlingen van 7 Bijzondere schrijnwerkconstructies met ondersteuning van Stad Maaseik. 

Lees meer »

Partneroverleg

Op dinsdag 17 oktober vond het jaarlijkse partneroverleg plaats voor het studiegebied Mechanica en Elektriciteit. Dit evenement bood een uitstekende gelegenheid om onze partners op de hoogte te brengen van de recente ontwikkelingen binnen de school. Tegelijkertijd stonden enkele cruciale onderwerpen ter discussie met betrekking tot de afstemming tussen ons onderwijsaanbod en de behoeften van de arbeidsmarkt. Dit overleg bood beide partijen waardevolle inzichten om onze samenwerking te versterken en waar nodig aan te passen.

Lees meer »

Mosa-RaceTeam wint titel!

Wat zijn we trots op ons MOSA-RaceTeam. Al hun inzet heeft zijn vruchten afgeworpen. Op het WK in Engeland hebben zij in de reeks F24+K een eerste plaats behaald. Bovendien hebben zij ook nog eens de snelste ronde gereden!

Lees meer »

MOSA-RaceTeam naar the UK

Het afgelopen schooljaar was een buitengewoon succes voor het MOSA-RAceTeam, want zij veroverden de felbegeerde Belgische titel in de Greenpower Challenge. Maar dat is nog niet alles, want in oktober wacht hun een spannende uitdaging: de Europese finale in het Verenigd Koninkrijk. De leerlingen en hun  begeleiders staan te popelen om alles te geven en ons land te vertegenwoordigen. Wij duimen nu al voor hen!

Lees meer »

Houtpaviljoen

Het einde van het vorige schooljaar was zonder twijfel een tumultueuze periode. De brand die onze houtafdeling trof, bracht niet alleen aanzienlijke schade aan materialen met zich mee, maar stelde ons ook voor een enorme organisatorische uitdaging: waar konden we onze leerlingen onderbrengen voor hun praktijklessen?

Lees meer »

Nieuwbouw eerstegraadsschool

Op vrijdag 15 september werd de nieuwbouw van de eerstegraadsschool in Maaseik ingehuldigd. Voor de gelegenheid knipte Burgemeester Johan Tollenaere officieel het lint door en zegende EH Roger Janssen de kruisjes én aanwezigen! 

Lees meer »

Van Aarsen neemt creatief deel aan de jobmarkt

Op dinsdag 25 april vond onze jaarlijkse jobmarkt plaats, en zoals gebruikelijk nam het bedrijf Van Aarsen ook dit jaar deel. Ze kwamen opnieuw met een creatieve insteek voor de dag. De bezoekende leerlingen moesten raden hoeveel zakjes popcorn er gemaakt konden worden van de hoeveelheid maïs die werd gepresenteerd.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek bij Newstairs

Op uitnodiging van Newstairs bezochten de leerlingen van  5 houtbewerking het bedrijf in Weert. Onder begeleiding van Frank Steijvers en Inge Donkers kregen de leerlingen een rondleiding in het bedrijf. Hierdoor kregen ze een goed beeld van de werkzaamheden. Newstairs staat bekend omwille van traprenovaties en het produceren van nieuwe massiefhouten trappen.

Lees meer »

Stage bij Seebach

Wir schaffen das! Deze bijna 10 jaar oude gevleugelde woorden van Angela Merkel konden wel op het lijf geschreven zijn van onze studenten MCP (Mechanica Constructie- en Planningstechnieken) die een twee weken durende Erasmusstage hadden in het voormalig Oost-Duitse Seebach. Zij mochten daar een verdiepende stage lopen bij één van de toonaangevende CNC-fabrikanten, DMG MORI, tevens een partner van onze school.

Lees meer »

Ohm Steamcontest voor Vlaamse jongeren

Op vrijdag 26 mei 2023 vond de eerste editie van de Ohm Steamcontest plaats. Een wetenschapswedstrijd ingericht door Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT en Innovatiecentrum Mosa-IC. Doel was om de rol van wetenschap en technologie te benadrukken en jongeren aan te moedigen om hun creativiteit en kennis te verkennen en verder te ontwikkelen. In een tijd waarin wetenschap en technologie een steeds prominentere plaats innemen in onze samenleving, is het van vitaal belang om jongeren te enthousiasmeren en te ondersteunen op dit gebied. We zien echter een hiaat in het huidige wedstrijdaanbod, met name in Limburg en in Vlaanderen als geheel. Daarom hebben we besloten om de Ohm Steamcontest in het leven te roepen.

Lees meer »

VEX-robotics competition

Competition brings STEM Skills to Life... Van nature uit zijn leerlingen allemaal techneuten en professoren. Zij houden ervan om oplossingen te zoeken, te experimenteren en om zich met elkaar te meten. De VEX competitie speelt hierop in en stimuleert jongeren om bij te leren in een toffe setting. Jaarlijks organiseren zij een Wereldkampioenschap waarvoor onze SteamClub zich dit jaar geplaatst heeft!  

Lees meer »