Nieuws

Exclusief bierpakket ter ere van 100 jaar Sint-Jansberg

€ 25,00

Exclusief bierpakket ter ere van 100 jaar Sint-Jansberg

€ 25,00

Ter ere van het 100-jarig jubileum van Sint-Jansberg presenteren we een exclusief bierpakket.

Dit pakket bestaat uit:

  • 4 flesjes Triple Sint-Janneke (7%);
  • een unieke 100 jaar Sint-Jansberg flesjeshouder;
  • een unieke 100 jaar Sint-Jansberg flesopener.

 

Een besteld pakket kan opgehaald worden tijdens de kijkdagen op zondag 23 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur.
Verzenden is helaas NIET mogelijk!

Topprestatie van leerlingen Mosa-RT op VEX Robotics in Dallas

De VEX Robotics World Championship 2024, een prestigieuze internationale robotica-competitie, vond plaats van 25 tot 27 april in Texas, VS. Jaarlijks komen talentvolle leerlingen en studenten van over de hele wereld samen om uitdagingen aan te gaan in het ontwerpen, bouwen en programmeren van robots. Elk jaar worden de teams geconfronteerd met nieuwe taken die niet alleen hun technische bekwaamheid testen, maar ook hun vaardigheden in teamwork, probleemoplossing en innovatie.   Het team van Mosa-RT, "Qcify - ctrl-alt-defeat", een groep leerlingen van de tweede graad, heeft indrukwekkende resultaten behaald tijdens dit evenement. Na drie dagen van intensieve competitie eindigden zij op de 51ste plaats van de 82 in de Spirit-divisie en veroverden zij de 260ste plaats van de 820 in de skills-wedstrijd. Hun prestatie plaatste hen als 5de in Europa en als 1ste binnen de Europese Unie, een resultaat waarop wij bijzonder trots zijn.   Dit succes kwam na hun overwinning in de VEX Benelux Roboticawedstrijd 2024, waardoor ze zich kwalificeerden voor de wereldfinale. Herbekijk hieronder ook de reportage van TVL.   Meer dan 9000 toeschouwers waren getuige van de spannende competities, waar de teams niet alleen hun technische vaardigheden demonstreerden, maar ook hun vermogen om op internationaal niveau samen te werken. De reis naar Dallas bood een ongelooflijke leerkans voor onze jongeren, zowel op technisch als (inter)cultureel vlak.

Lees meer »

Jobmarkt 2024

De jaarlijkse jobmarkt is stilaan een platform geworden voor jonge werkzoekenden/schoolverlaters en werkgevers. Op dinsdag 23 april 2024 was de Mosa-RT Jobmarkt het epicentrum van professionele mogelijkheden in de regio. Met maar liefst 102 standhouders die hun bedrijven vertegenwoordigden en 480 enthousiaste leerlingen die de beursvloer vulden, samen met een extra 20 externe bezoekers, was het een dag van ongeëvenaarde kansen en connecties.

Lees meer »

Vlaamse Houtproef 2024

Bijna 50 middelbare scholen in Vlaanderen namen vandaag deel aan de Vlaamse Houtproef, de grootste schrijnwerkerswedstrijd van België. In Limburg waagden 14 scholen zich eraan, waaronder Mosa-RT in Maaseik. De leerlingen van de richting Hout uit de tweede en derde graad kregen deze ochtend de plannen voor het werkstuk van de proef. De wedstrijd is een initiatief van Embuild Vlaamse Schrijnwerkers om aandacht te vragen voor het teruglopende aantal richtingen houtbewerking in de Vlaamse scholen, terwijl de arbeidsmarkt schreeuwt om vakbekwame schrijnwerkers.

Lees meer »

Een blik op het echte werk

Dhr. M. Cuyvers van Dupac, het bedrijf achter Duurzame Paneel Constructies in Bocholt, nam de tijd om twee dinsdagochtenden vrij te maken om de leerlingen van 6HTT en 7HCP rond te leiden in hun familiebedrijf. Al jarenlang produceert dit bedrijf panelen voor houtskeletbouw en dak- en timmerwerk in hun eigen werkplaats. Wat begon als een bescheiden onderneming is uitgegroeid tot een gerespecteerde speler op de Europese markt.

Lees meer »

MOSA-RaceTeam voorbereiding nieuw raceseizoen

Greenpower organiseerde enkele trackdays om de wagentjes te testen en de piloten alvast rijervaring te laten opdoen. Het is al snel duidelijk dat alle teams er zin in hebben dus op naar de eerste wedstrijd! Conclusie, de eerste testdagen zijn goed verlopen voor alle drie de teams. Op 21 april volgt de eerste test.

Lees meer »

Eerste editie "Zorgdag"

Met de Mosa-RT Zorgdag maken we de brug tussen leerlingen van de derde graad in Verzorging, Kinderzorg, en Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige en de praktijk. Tijdens de eerste editie waren er maar liefst 14 standen/zorgprofessionals die maar wat graag in contact komen met de zorgkundigen van de toekomst. De sfeer was gemoedelijk en de interesse bij de leerlingen was duidelijk voelbaar. Er zal sowieso een tweede editie volgen!

Lees meer »

Studieavond 'Energie en mobiliteit'

Op donderdag 14 maart vond de studieavond 'Energie en mobiliteit: waar moeten we in investeren?' plaats op onze campus. De avond bestand uit een aantal interessante uiteenzettingen, een boeiend panelgesprek en een gezellige netwerkdrink. Met gasten als ministers Jo Brouns en Lydia Peeters mogen we terugkijken op een geslaagde avond!

Lees meer »

Trappen plaatsen

Vakwerk, dat is de korte omschrijving voor wat deze leerlingen gepresteerd hebben! De leerlingen van 6 Houtbewerking kregen de opdracht om in Hasselt 2 open trappen te plaatsen met keepbomen in massief Franse eik. Het heeft hen van plank tot geplaatste trap slechts 2 weken gekost. Dat heeft natuurlijk te maken met een grondige voorbereiding en een goede samenwerking in de klas. De eerste trap werd op de eerste verdieping geplaatst, de tweede trap werd letterlijk naar een hoger niveau getild om daar, op de tweede verdieping geplaatst te worden. De bouwheer staat zelf in voor de verdere uitwerking. 

Lees meer »

Op stage in Duitsland

De leerlingen van 7 Computergestuurde werktuigmachines lopen twee weken lang Erasmusstage bij DMG MORI in Duitsland.  Bedoeling is dat ze er 5 verschillende “ Item” montage benodigdheden moeten bouwen. 

Lees meer »