MOSA-RaceTeam

Greenpower Benelux inspireert jonge mensen om hun potentieel te ontdekken en enthousiasme op te wekken in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (ook wel STEM domeinen genoemd). Zij doen dit met de Greenpower Challenge, een wedstrijd waarbij leerlingen een elektrische auto ontwerpen, bouwen en racen. 

Mosa-RT heeft als enige Limburgse school deelgenomen aan deze wedstrijd. Een eerste bouwpakket werd aangekocht door de school waarmee 14 leerlingen van het vijfde jaar Auto aan de slag gingen. De vorderingen konden gevolgd worden via hun Facebookpagina MOSA-RaceTeam. Op een bepaald moment is deze Facebookpagina onder de aandacht gekomen van Raf Peeters van Qcify. Als oud-leerling was hij onder de indruk van de deelname aan de Greenpower Challenge. Hij wilde de leerlingen graag ondersteunen door een nieuwe racewagen te sponsoren. 

Op 22 april zakte het raceteam af naar het circuit van Zolder voor de finaledag om het tegen 23 andere teams op te nemen. Daar hebben zij de eerste plaats behaald in de hoogste klasse F24+. Als winnaar van de finale wedstrijd van dit schooljaar zijn ze BeNeLux kampioen en zijn ze geplaatst voor het WK dat doorgaat in Engeland! Wordt vervolgd...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.