Stage bij Seebach

Wir schaffen das! Deze bijna 10 jaar oude gevleugelde woorden van Angela Merkel konden wel op het lijf geschreven zijn van onze studenten MCP (Mechanica Constructie- en Planningstechnieken) die een twee weken durende Erasmusstage hadden in het voormalig Oost-Duitse Seebach. Zij mochten daar een verdiepende stage lopen bij één van de toonaangevende CNC-fabrikanten, DMG MORI, tevens een partner van onze school.


DMG MORI is een wereldleider op het gebied van CNC-machines in de metaalsector met vestigingen over heel de wereld. In Seebach is er bovendien een belangrijke opleidingsafdeling waar studenten leren werken met de modernste technieken. Onze leerlingen hadden het voorrecht enkele weken te mogen meedraaien in dit opleidingscentrum. Zij kregen verschillende uitdagingen zoals het programmeren van de nieuwste machines, werken met een SLS 3D-printer en een systeem van procesverbetering (KVP) op punt stellen. 

Na de stage-uren in de fabriek was er nog voldoende tijd over om de belangrijkste steden en bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. De twee weken stage vlogen dan ook om. Met trots kunnen zij dan nu ook zeggen ‘Wir haben es geschafft’!