Week van de veiligheid

Bij Mosa-RT staat veiligheid voorop. Een veilige omgeving is dan ook cruciaal voor de groei en ontwikkeling van onze leerlingen en leraren. De 'Week van Veiligheid' draait dan ook om bewustwording en preventie. We willen ongelukken voorkomen en veiligheidsmaatregelen benadrukken. De kennis en vaardigheden die tijdens de 'Week van Veiligheid' worden opgedaan  dragen bij aan een veilige schoolomgeving. 

Wij danken onze partners die samen voor een boeiende invulling hebben gezorgd: Lecot voor het leren van het belang van persoonlijke beschermingsmiddelen.

MADO, Febelhair en Besko deelden inzichten in veiligheid en gezondheid in de haar- en schoonheidszorg. Armonea Huize Lieve Moenssens zorgde voor bewustwording over veilig medicijngebruik, een essentieel onderdeel van een veilige zorgomgeving. Agentschap Opgroeien bracht inzichten over veiligheid in de kinderopvang. Via RTC Limburg en Provincie Limburg kregen de leerlingen van
Maatschappij en Welzijn leerlingen kregen waardevolle hands-on ervaringen. Ze leerden niet alleen hoe ze een AED moeten gebruiken tijdens gesimuleerde hartstilstanden, maar perfectioneerden ook het Heimlich-maneuver met de ACT Fast. Daarnaast kregen ze inzicht in de uitdagingen van ouder worden door het gebruik van een ouderdomssimulator en ervaarden ze de impact van alcohol en verschillende oogaandoeningen met promillebrillen en simulatiebrillen.
Onze collega's konden inschrijven voor een workshop EHBO en AED met dank aan UCLL.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.