Leerondernemingen

Jaarlijkse richten de leerlingen van een aantal studierichtingen een leeronderneming op. Het doel is om optimaal kennis te maken met het bedrijfsleven waarbij de leerlingen zelf instaan voor de werking en uitbouw van de firma. Omdat het niet voor alle studierichtingen mogelijk is om een effectieve firma op te richten houden zij het bij een virtuele firma. Feit is dat het voor alle leerlingen een leerrijke ervaring is!

Instaan voor een werkende firma

De praktische opleidingen lenen zich het beste voor effectieve firma. Het zal dan ook niet verbazen dat de leerlingen van 7 Haarstylist sinds kort op donderdag het salon “HairGlow’ bemannen. Zij staan niet alleen in voor de kapsels van ouders en familie maar ook voor mensen uit de omgeving.
De leerlingen van 7 Winkelbeheer hebben na 2 maanden intensief voorbereiden, waarbij ze zelf instonden voor de inrichting en afwerking, de ‘Coffee Corner’ geopend. Een gezellige koffiezaak die iedere middagpauze de deuren opent voor leerlingen en personeelsleden van Mosa-RT.

Oefenfirma’s hebben een leerfunctie!

Niet iedere leeronderneming leent er zich toe om effectief in werking gesteld te worden. Dat wil echter niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn! Zo richten de leerlingen van het 7de jaar Kantooradministratie en gegevensbeheer de oefenfirma Aviva op. De leerlingen van 6 Handel kozen dan weer voor Glambition. Bij beide firma’s zijn de goederen- en geldstroom fictief maar de documentenstroom, marketing en voorraadbeheer zijn wel degelijk echt. Dit is o.a. mogelijk door deel te nemen aan beurzen waarbij leerlingen/oefenfirma’s van verschillende scholen de kans krijgen om goederen aan andere oefenfirma’s te verkopen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.