Demo's @ Mosa-RT

Om de laatste nieuwigheden in de techniek te verspreiden aan onze leerlingen en aan geïnteresseerden uit het bedrijfsleven organiseren we frequent demodagen in samenwerking met onze partners uit het bedrijfsleven. Op 20 oktober vonden er binnen het kader van verspaningstechnieken demo’s plaats met als thema “Optimale freesstrategieën”. Deze demonstraties werden gegeven in samenwerking met de bedrijven DMG, BMO, Schunk, SECO en Siemens.

De demo werd uitgevoerd rond een product dat gemaakt werd op onze nieuwe CNC-freesmachine DMG-M1.

DMG toonde de mogelijkheden van de nieuwe machine. Het programma (CAM) werd geschreven met de CAM-software NX van Siemens. De juiste snijgereedschappen werden aangeleverd en verduidelijkt door SECO. Schunk voorzag de machine van de beste opspangereedschappen en BMO toonde de mogelijkheden van automatisering.

Deze demo’s werden uitgevoerd door de bedrijven in samenwerking met onze leerlingen van het specialisatiejaar “Mechanica- constructie- en planningstechnieken”. Onze leerlingen verzorgden de uitvoering van de demo aan de machine, de begeleiding van de groepen en de ontvangst van de gasten. In de namiddag werden deze demo’s getoond aan onze leerlingen uit de studierichtingen mechanica. In de vroege avond waren een tachtig tal mensen uit het bedrijfsleven aanwezig om kennis te maken met deze vooruitstrevende technieken.

Uit de evaluatie die de deelnemers invulden bleek dat 97,3% van de aanwezigen de beoordeling goed tot zeer goed gaven. We zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen tot de verspreiding van kennis aan onze leerlingen en de werknemers uit bedrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.