Schrijnwerk Awards 2022

Als interieurproject voor basisschool De Boomgaard te Maaseik werd een bestaand klaslokaal omgevormd tot een multifunctionele ruimte. Mosa-RT stond niet alleen in voor het ontwerp maar ook waren het de leerlingen die instonden voor het opmeten, plaatsen en afwerken van de ruimte. Hierbij moesten ze rekening houden met de bestaande situatie van de ruimte. Als beloning voor het geleverde behaalde Mosa-RT op 15 december 2022 een verdienstelijke 3de plaats tijdens de Schrijnwerk Awards!

Uitnodigende, warme omgeving

Het doel van het project was om een warme en rustige omgeving te creëren waarbij de leerlingen van de lagere school worden gestimuleerd om te lezen. Hiervoor ontwikkelde Mosa-RT houten bankjes met daarachter boekbakjes, uitstalrekken om tijdschriften in de kijker te zetten, zitbanken, uitklaptafels, kleine krukjes en bijhorende tafels voor de allerkleinsten, enzovoort. Ook werd er gewerkt met niveauverschillen om zo meer ruimtegevoel te creëren. Allemaal zaken die de ruimte aantrekkelijk maken voor de jonge lezers.

Bij de uitvoering werd gekozen voor uniforme materialen om eenvormigheid te verzekeren. Zo is er voor de ladeblokken gekozen voor een kunststof box met standaard afmetingen zodat het merendeel van de tijdschriften en leesboekjes er in passen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.