Demodag in het teken van hout

Een dag die volledig in het teken van houtbewerking en -verwerking staat, met toonaangevende fabrikanten, enthousiaste leerlingen, een trots schoolteam als drijvende kracht en bedrijven uit het werkveld. Zo kan je de demodag Hout omschrijven. 

Over machines lezen en leren is één ding. Ze aan het werk zien tijdens live demo's zorgt er pas echt voor dat je de mogelijkheden kan beoordelen. De focus bij deze demo's lag op massief houtverwerking enerzijds en CNC-nesting voor de interieursector anderzijds. Voor deze demo's konden we opnieuw rekenen op onze partners: Constant Philips, Elecosoft-Staircon, Lecot, Leitz Service NL, Leitz-Service België en Reichenbacher-Hamuel.

In totaal werden er meer dan 36 sessies, verspreid over de hele dag, gegeven. Een mooie organisatie die de nodige voorbereidingen en inspanning vroeg van alle betrokkenen. Het doet dan ook deugd om te zien hoe graag de leerlingen zich daarvoor inzetten en er met de nodige passie over vertellen tijdens de sessies die zij begeleiden.

In aanloop naar de avondsessie werd een minibeurs georganiseerd met toeleveranciers van Lecot. Bezoekers maakten er kennis met de oplossingen van Hettich, Milwaukee, Rectavit, Egger en Bouttens Kuurne. Die bedrijven presenteerden vanuit hun eigen vakgebied en expertise wat de sector zoal te bieden heeft. Bij iedere demo en workshop was er een expert aanwezig om de nodige uitleg te geven en vragen te beantwoorden terwijl er getoond werd hoe men de productiviteit en kwaliteit konden verhogen. Na afloop van de demo's volgde er ook nog een netwerkmoment. Een ideaal moment voor alle partijen om in contact te treden.

 

Zo kwam er een eind aan een geslaagde dag waarbij Mosa-RT en partners de deelnemers een brede kijk gaven van de vele mogelijkheden in hun sector. De positieve feedback gaf aan dat dit gewaardeerd werd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.