Jobmarkt 2024

De jaarlijkse jobmarkt is stilaan een platform geworden voor jonge werkzoekenden/schoolverlaters en werkgevers. Op dinsdag 23 april 2024 was de Mosa-RT Jobmarkt het epicentrum van professionele mogelijkheden in de regio. Met maar liefst 102 standhouders die hun bedrijven vertegenwoordigden en 480 enthousiaste leerlingen die de beursvloer vulden, samen met een extra 20 externe bezoekers, was het een dag van ongeëvenaarde kansen en connecties.

Voor de leerlingen was het een gelegenheid om zichzelf te introduceren aan diverse sectoren, bedrijven en carrièremogelijkheden. Van innovatieve start-ups tot gevestigde bedrijven.

De interactieve aard van de Mosa-RT Jobmarkt stelde de leerlingen in staat om direct in gesprek te gaan met potentiële werkgevers, vragen te stellen, informatie te verzamelen en zelfs stages of toekomstige werkgelegenheid te bespreken. Dit directe contact bood niet alleen waardevolle inzichten in verschillende bedrijfsculturen en functievereisten, maar stimuleerde ook het opbouwen van professionele netwerken op vroege leeftijd. Voor de bedrijven was de Mosa-RT Jobmarkt een unieke gelegenheid om in contact te komen met jong talent en potentiële toekomstige werknemers. Door te investeren in het onderwijs en de professionele ontwikkeling van jongeren, konden de bedrijven niet alleen hun eigen merk versterken, maar ook bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de lokale arbeidsmarkt.

Het succes van de Mosa-RT Jobmarkt ligt niet alleen in de kwantiteit van de aanwezigen, maar ook in de kwaliteit van de interacties en connecties die op zo een dag tot stand komen. Dat maakt dat deze editie niet zomaar een beurs was, maar eerder een levendige ontmoetingsplaats waar de toekomst van werk werd gevormd, waar talent werd ontdekt en waar verbindingen werden gesmeed die verder reiken dan de dag zelf!