Topprestatie van leerlingen Mosa-RT op VEX Robotics in Dallas

De VEX Robotics World Championship 2024, een prestigieuze internationale robotica-competitie, vond plaats van 25 tot 27 april in Texas, VS. Jaarlijks komen talentvolle leerlingen en studenten van over de hele wereld samen om uitdagingen aan te gaan in het ontwerpen, bouwen en programmeren van robots. Elk jaar worden de teams geconfronteerd met nieuwe taken die niet alleen hun technische bekwaamheid testen, maar ook hun vaardigheden in teamwork, probleemoplossing en innovatie.

 

Het team van Mosa-RT, "Qcify - ctrl-alt-defeat", een groep leerlingen van de tweede graad, heeft indrukwekkende resultaten behaald tijdens dit evenement. Na drie dagen van intensieve competitie eindigden zij op de 51ste plaats van de 82 in de Spirit-divisie en veroverden zij de 260ste plaats van de 820 in de skills-wedstrijd. Hun prestatie plaatste hen als 5de in Europa en als 1ste binnen de Europese Unie, een resultaat waarop wij bijzonder trots zijn.

 

Dit succes kwam na hun overwinning in de VEX Benelux Roboticawedstrijd 2024, waardoor ze zich kwalificeerden voor de wereldfinale. Herbekijk hieronder ook de reportage van TVL.

 

Meer dan 9000 toeschouwers waren getuige van de spannende competities, waar de teams niet alleen hun technische vaardigheden demonstreerden, maar ook hun vermogen om op internationaal niveau samen te werken. De reis naar Dallas bood een ongelooflijke leerkans voor onze jongeren, zowel op technisch als (inter)cultureel vlak.