Opleidingen op maat voor bedrijven

Ontdek een wereld van leren en ontwikkeling die speciaal voor u is ontworpen. Ons aanbod aan dynamische en gepersonaliseerde trainingen voor  bedrijven is afgestemd op uw unieke leerbehoeften. Wij bieden een breed scala aan opleidingen in diverse vakgebieden, waaronder hout & bouw, elektriciteit, ICT, soft skills, en mechanica, aangepast aan de specifieke eisen van uw werknemers. Onze cursussen variëren in inhoud, groepssamenstelling, aantal lessen, timing en locatie, zodat ze perfect aansluiten bij wat u nodig heeft.

Elke cursus is gericht op het ontwikkelen van direct toepasbare vaardigheden in de praktijk. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling of technische expertise, onze trainingen zijn relevant en onmiddellijk bruikbaar in uw dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast bieden we diverse financieringsmogelijkheden aan, zoals de KMO-portefeuille, en werken we samen met verschillende beroepsorganisaties.

Ontdek vandaag nog ons uitgebreide aanbod en laat ons u helpen uw professionele ambities te realiseren. Kies voor een opleiding die een merkbaar verschil maakt in de praktijk. Voor een opleidingsaanbod dat perfect op uw specifieke wensen en behoeften is afgestemd, nodigen wij u uit contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om samen met u een op maat gemaakte opleiding te ontwikkelen die uw team naar een hoger niveau tilt.

Vragen of wens je een afspraak vast te leggen?

OPLEIDING IN DE KIJKER 

Boost je soft skills op de werkvloer (voor technische profielen)

De praktijkgerichte opleiding 'Soft skills voor technische beroepen' omvat vier modules die zowel afzonderlijk als in combinatie kunnen worden gevolgd, en richt zich op het ontwikkelen van essentiële interpersoonlijke vaardigheden zoals communicatie, een groeimindset, teamwerking, en de benadering van talent en creativiteit. Deze opleiding is ontworpen om technische professionals te helpen groeien in hun carrière door een balans te vinden tussen technische expertise en soft skills.

HOUT

Computertekenen 3D

In de cursus Computertekenen 3D leer je hoe je CNC-bestanden kunt maken vanuit KeyCreator-tekeningen. Deze vaardigheid is bijzonder nuttig voor het ontwerpen van unieke meubelstukken en andere speciale projecten, waarbij KeyCreator als een veelzijdige tool ingezet wordt. Deze cursus is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D-ontwerp en de productie van op maat gemaakte items.

 

HOUT

Werken met Korpus

In de cursus 'Werken met Korpus' ontwikkel je vaardigheden in het tekenen van interieurs en losse objecten met behulp van Korpus CAD/CAM software, die speciaal is ontwikkeld voor interieurbouwers. Deze cursus is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in interieurontwerp en het creëren van aangepaste ontwerpen met behulp van geavanceerde softwaretools.

 

HOUT

Werken met Staircon

In de cursus 'Werken met Staircon' leer je hoe je trappen kunt ontwerpen en vervaardigen met behulp van de Staircon-software. Deze cursus is interessant voor diegenen die geïnteresseerd zijn in trapconstructie en het gebruik van specifieke softwaretools om maatwerk en ontwerp te optimaliseren. Staircon staat bekend als een efficiënte en veelzijdige tool voor trapontwerp en -productie.

HOUT

3D printen

In de cursus '3D Printen' verken je de grensverleggende wereld van 3D-printtechnologie en leer je hoe je 3D-printers effectief kunt bedienen. Deze vaardigheid wordt steeds belangrijker in tal van industrieën en opent deuren naar innovatieve productiemethoden en creatieve toepassingen.

HOUT

Houtdraaien

In de opleiding Houtdraaien verdiep je je in de kunst en technieken van houtdraaien, een ambachtelijke vaardigheid waarbij creativiteit en technische kennis hand in hand gaan. Deze opleiding biedt een uitgebreid inzicht in de verschillende methoden en stijlen van houtdraaien, perfect voor zowel beginners als ervaren houtbewerkers die hun vaardigheden willen uitbreiden en verfijnen.

HOUT

Vierzijdig schaven

In de cursus 'Vierzijdig Schaven' doe je praktijkervaring op in het vakmanschap van vierzijdig schaven. Je leert werken met geavanceerde schaafmachines zoals de Weinig Unimat 300, Powermat 400 en Cube. Deze cursus is ideaal voor degenen die hun vaardigheden in houtbewerking willen uitbreiden en zich willen specialiseren in het efficiënt en nauwkeurig schaven.

 

HOUT

Werken met CNC-machines

In de cursus 'Werken met CNC Machines' duik je in de wereld van CNC-technologie, waarbij je een inzicht krijgt in de technologische mogelijkheden en veelzijdige toepassingen van CNC-bewerking. Deze cursus is ontworpen om je een kennis te bieden van de werking van CNC-machines en hoe je deze kunt inzetten voor diverse bewerkingsprocessen.

 

HOUT

Basis maatkasten     

In de cursus 'Basis Maatkasten' doe je kennis op over de materialen die gebruikt worden in de meubel- en interieursector. Deze kennis is cruciaal voor het vervaardigen van op maat gemaakte kasten, waarbij zowel de materiaalkeuze als de verwerkingstechnieken een grote rol spelen.

HOUT

Machinale houtbewerking

De cursus Machinale Houtbewerking is specifiek ontwikkeld voor beginners in de houtbewerkingssector, met als doel een solide basis te leggen in de diverse technieken en methoden van machinale houtverwerking. Dit op maat gemaakte traject is ideaal voor degenen die hun vaardigheden willen ontwikkelen en verfijnen.

 

MECHANICA

Tekening lezen

In de cursus 'Tekening Lezen' leer je de essentiële vaardigheid om technische tekeningen te interpreteren en te begrijpen. Deze cursus dekt belangrijke aspecten zoals het identificeren van functionele maten, het begrijpen van ruwwaarden en het toepassen van het passingstelsel.

 

MECHANICA

Werken met Solidworks

In deze cursus leer je werken met SolidWorks, een vooraanstaand 3D CAD-programma. Je maakt kennis met de basisfuncties, zoals het maken van schetsen en het toepassen van verschillende features. Daarnaast leer je ook hoe je technische tekeningen creëert, waarbij je verschillende aanzichten en afmetingen gebruik.

 

MECHANICA

CNC-plooitechniek

De opleiding CNC-plooitechniek biedt uitgebreide training in het gebruik van de LVD plooimachine en omvat het genereren van NC-programma's vanuit SolidWorks. Deelnemers leren ook het ontvouwen in SolidWorks SheetMetal, het aanmaken van plooisets en het uitvoeren van praktijkoefeningen om hun vaardigheden te verfijnen.

 

MECHANICA

Basis TIG lassen                Uitbreiding TIG lassen

De basis opleiding biedt training in TIG-lassen met zowel gelijkstroom als wisselstroom, inclusief bedieningstechnieken, soorten toevoegmaterialen en elektrodevoorbereiding. De uitbreidingsmodule voor TIG-lassen verdiept deze vaardigheden met gecombineerde oefeningen, verschillende lasposities en het werken met verschillende materialen.

MECHANICA

Basis MIG/MAG lassen               Uitbreiding MIG/MAG lassen

De basis opleiding (PA en PB) richt zich op het gebruik van lasdraad, het instellen van de stroombron, lasstroomtechnieken en het maken van hoeklassen op een plaat. De uitgebreide MIG/MAG-lassencursus, op NIL niveau 2, gaat een stap verder met gecombineerde oefeningen, training in diverse lasposities, en het werken met verschillende materialen.

 

MECHANICA

Computer numerical control(CNC) Laser snijden

De opleiding CNC laser snijden met de Metaquip lasersnijder omvat het proces van het converteren van CAD-tekeningen naar DXF-formaat, het inlezen van deze DXF-bestanden in de machine, en het genereren van snijprogramma's uit de DXF-bestanden. De cursus behandelt ook het aanmaken van Nesting-plannen en het werken met micro joints.

 

MECHANICA

Conventioneel draaien en/of CNC draaien

Deze opleiding omvat praktische vaardigheden zoals langsdraaien, vlakdraaien, conusdraaien, steken, schroefdraad snijden en kartelen. De cursus is ontworpen om een grondige kennis en beheersing van draaitechnieken te bieden.

 

MECHANICA

CNC-frezen

De basispraktijkcursus CNC-frezen richt zich op essentiële technieken zoals omtrekfrezen, kamerfrezen en contourfrezen, waarbij deelnemers de grondbeginselen van CNC-frezen leren. De uitbreidingsmodule van CNC-frezen gaat dieper in op geavanceerde aspecten zoals het gebruik van One-CNC voor complexe werkstukken.

 

MECHANICA

Pneumatica

De cursus Pneumatica omvat een uitgebreid overzicht van essentiële componenten en technieken, waaronder compressoren en persluchtconditionering, ventielen en cilinders, elektroventielen en relaistechniek, sensoren, en leidingen. Deelnemers zullen ook leren hoe ze pneumatische schema’s kunnen maken en opbouwen.

 

COMMUNICATIE

Soft skills voor professionals

De cursus 'Soft Skills voor Professionals' is gericht op de ontwikkeling van interpersoonlijke vaardigheden, essentieel voor succes in de professionele omgeving. Deelnemers leren ook over efficiënte communicatiestrategieën voor interacties met collega's, het toepassen van professionele etiquette, en het assertief optreden in diverse situaties

 

COMMUNICATIE

Zakelijk taalgebruik

De cursus 'Zakelijk taalgebruik in de praktijk' is ontworpen om professionals te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor effectieve zakelijke communicatie. Deze cursus omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals interne en externe correspondentie, technieken voor overtuigen en beargumenteren, zakelijk schrijven, en mondelinge communicatievaardigheden.

 

ELEKTRICITEIT

Basis elektriciteit huisinstallaties

Deze cursus over elektriciteit omvat de kernbegrippen van stroom, spanning, weerstand en vermogen, met praktische training in het gebruik van een multimeter en het maken van elektrische schema's voor keuringen. Deelnemers leren ook over het opbouwen van lichtschakelingen, het gebruik van componenten zoals dimmers en aardlekschakelaars, en het opzetten van een zekeringkast.

 

ELEKTRICITEIT

Basis elektriciteit industriële installaties

Deze cursus biedt een grondige introductie in de wereld van industriële elektriciteit, waarbij de focus ligt op sensoren, schakelaars, draaistroommotoren en frequentieregelaars. Deelnemers zullen ook leren over eindschakelaars, fotocellen en noodstopsystemen. Praktische vaardigheden zoals het opbouwen van schema's en het opsporen van storingen maken deel uit van de cursus.

 

ELEKTRICITEIT

Basis PLC (programmeer-bare sturingen Siemens)

De 'Basis PLC'-cursus richt zich op programmeerbare sturingen van Siemens, en biedt inzicht in de opbouw en werking van PLC-systemen. De cursus omvat essentiële elementen zoals basisfuncties in Step 7, het gebruik van het simulatiepakket PLC-Sim, evenals een introductie tot hulpgeheugen/merkers en timers.

 

ANDERE

Heb je andere opleidingsnoden?

Heb je specifieke trainingsbehoeften die niet direct in ons huidige aanbod worden gedekt? We nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Ons team staat klaar om een op maat gemaakte oplossing te bieden die aansluit bij jouw  doelstellingen.